Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 







KATEGORI II-ORKANEN KATIE: - Gjorde landfall sørvestligst i Mexicogulfen lørdag morgen norsk tid


Miami/Bærum, 10.09.17: Den tredje orkanen på rad i
Atlanterhavsområdet som NHC-meteorologene i Miami har
fulgt, Katia, har siden onsdag utviklet seg til en tropisk
orkan etter å ha ligget nesten stille lengst sørvest i
Mexicogulfen. Så skjedde det


Innen kl. 08.00 norsk tid lørdag morgen (06.00 UTC)
gikk kategori II-orkanen Katia på land i Mexico på Posa
Rico-kysten, på cirka-prosisjon 20,8 N og 97,3 W. Dette
var basert på analysen fra NHC-meteorologene i Miami,
Florida, kl. 23.00 norsk tid (21.00 UTC) fredag kveld.
Katia har i de siste timene ute over havet i Mexicogulfen
beveget seg i vestsørvestlig retning med sakte fart, bare
11,1 km/t (6 knop), som er svært liten fart til å være en
tropisk orkan.
Det utsendte orkanvarselet fredag kveld var utstedt for
Mexico-kysten nord for Cabo Roja til Rio Panuco og for
kysten sør for Laguna Verde og Puerto Veracruz.
I umiddelbar nærhet av Katias øye blåste sent fredag
kveld opptil 166,7 km/t (46,3 m/s) i middelvind, med
vindkast opp i 203,7 km/t (56,6 m/s). Orkanen var da
på sitt sterkeste og minekt betraktelig i styrke da hun
gjorde landfall.

- På land
Kl. 20.00 norsk tid lørdag kveld (18.00 UTC) var Katia
redusert en tropisk syklon der middelvind var oppe i
55,6 km/t (15, m/s = stiv kuling) med vindkast oppe i
74,1 km/t (20,6 m/s).
- - -
Etter å ha krysset mexicansk fastland kan det tenkes at
restene av Katia tar seg opp igjen når lavtrykkssenteret
(ex-Katia) kommer ut i det østligste, varme Stillehavet
og at hun får fornyet kraft.
Copyright: Bernt Lie


Tilbake

Nyheter

RETTELSE: - Middeltemperaturen i Longyearbyen i mars ble minus 16,2*C og ikke -16,1

Bærum, 01.04.20: Når Klimatologisk månedsoversikt
foreligger nå på ettermiddagen den første aprildagen, viser
det seg at Vær og Vinds prognose for middeltemperaturen
på Svalbard Lufthavn endte en tidel lavere enn hva vi
hadde meldt mandag den 30.

Les mer


METEOROLOGTWITTER I HYTT OG VÆR: - En av tirsdagens twitter-meldinger fra ca kl. 14.00 forteller om den største temperaturøkningen i Norge på ett døgn

Bærum, 31.03.20: For n'te gang er Vær og Vind så fri å
påpeke twitter-meldinger fra en værvarslingsmeteorolog,
trolig i Bergen, siden det dreier seg om klimastasjonen
70850 Snåsa-Kjevlia i Trøndelag. En temperaturforskjell på
34,2*C på ett døgn!

Les mer


"VARMEBØLGEN" I ARKTIS BRUTT ETTER 110 MÅNEDER: - Mars måned i Longyearbyen ender 0,4*C under normalen

Bærum, 30.03.20: Når det gjenstår ett døgn av mars 2020
og det er 24 timevise temperaturer som ikke er "i boks"
hos Meteorologisk institutt, er det klart at måneden blir den
første på ikke mindre enn 111 måneder som blir litt kaldere
enn normalt!

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©